Despre mine

oVIDIU SCRIDON

Cred că ține de universul în care trăiesc și din care fac parte chitara, poezia, călătoriile și alte câteva vicii inofensive. Obișnuiesc să privesc oamenii în ochi, mă bucur uneori de lucruri aparent nesemnificative, caut firescul în relațiile cu semenii și întotdeauna îmi place și savurez partea plină a paharului. Toate acestea îmi permit să am un fond pozitiv și mai mult decât atât, să ramân un om liber.

Născut pe 06 octombrie 19 … și ceva, în orașul Târnoveni din județul Mureș. Fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din vremea în care învața să scrie și să citească.

După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de parașutiști prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală.

În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din București, loc în care de-altfel debutează în cadrul manifestărilor cultural artistice studențești; festivale, cenacluri, baluri, tabere, etc. În 1996 una din piesele lui este declarată oficial Imnul studenților din Romînia. În toți acești ani scrie versuri, compune muzică și pentru o scurtă perioadă de timp este membru al Cenaclului Totuși Iubirea.

În 1996 face primele înregistrări în studiol B`inișor al lui Valeriu Sterian și editează albumul „Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neașteptat.

În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studențești din capitală și din celelalte centre universitare cât și în majoritatea concursurilor și-a festivalurilor de folk. După absolvirea facultății devine coordonatorul de antenă al postului Radio Total, moment în care prioritățile urmează o altă cale, mai puțin cea a muzicii folk.

După cinci ani petrecuți în Radio Total, urmează alții aproape trei în grupul MediaPro iar intre noiembrie 2006 si iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de publicitate al grupului de presă Realitatea-Cațavencu.

Este absolvent al unui master de Comunicare și Relații Publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative David Ogilvy din București și al unui master de Management în cadrul Universității Penn State din State Colege, Pennsylvania, USA.

Mulțumită internetului, a promovării pieselor sale în cadrul grupurilor montane și-n diverse alte medii, anii 1993-1998, de vârf, din punct de vedere componistic și concertistic, au fost de fapt ani de investiții. Chiar cu o absență considerabilă, Ovidiu Scridon este un nume cunoscut printre iubitorii muzicii folk și nu numai.

În 2012 îi apare la Editura Tritonic volumul de versuri „PORTRETUL UNUI GÂND„, reeditat în 2015 la Editura Alexandria Publishing și îi este în curs de apariție cartea de aventură și călătorie „CUM AM DESCOPERIT AMERICA„.

A reapărut pe scena românească la-nceputul anului 2007, plin de optimism, energie și bucuria de-a împărtăși din emoțiile lui, alături de chitara și muzicuțele sale.

– Dr. George Stanca –

– Clara Mărgineanu –

– Daniel toma –

ultimele noutăți de pe blog

Noutăți, poze, muzică & multe altele

Salut lume!

News Salut lume! oviadm 31 mai 2022 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor…